Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

 Βιογραφικό Σημείωμα Ανδρέα Παυλικκά


Ο Ανδρέας Παυλικκάς γεννήθηκε το 1954 στη Λευκωσία.

Φοίτησε από το 1967 μέχρι το 1972 στο κατεχόμενο Γυμνάσιο Νεαπόλεως και σπούδασε Οικονομία και Προγραμματισμό στη Μόσχα (1974-1980).

Το 1980 προσελήφθη στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) ως οικονομολόγος. Από το 1991 μέχρι την πρόωρη αφυπηρέτηση του (2013) ήταν ο υπεύθυνος του Γραφείου Ερευνών και Μελετών της Ομοσπονδίας.

Το Γραφείο αυτό ασχολείτο με έρευνες και μελέτες πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούσαν την κατάσταση της Κυπριακής Οικονομίας, και τους κυριότερους δείκτες της, τους μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων, το φορολογικό σύστημα, το τραπεζικό σύστημα, την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών κλπ.. Επίσης ασχολείτο με ποικίλα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Οικονομίας.

Υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΠΕΟ, μέλος της Επιτροπής Τιμών, της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής για θέματα καταναλωτών και του Στατιστικού Συμβουλίου. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

.Aπό το 2006 είναι μέλος της Ευρωπαικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ). 

Είναι τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων “Χαραυγή”, «Φιλελεύθερος», «Σημερινή» και «Εργατικό Βήμα», αλλά δεκάδες άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και σε άλλες κυπριακές εφημερίδες. Είναι συγγραφέας της έκδοσης της ΠΕΟ «Στατιστικά Στοιχεία και Αριθμοί» των δύο εκδόσεων «ΚΥΠΡΟΣ – Ε.Ε.: Πορεία Προς την ένταξη» του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ο ρόλος και η δράση της», των μπροσούρων «Φορολογική Μεταρρύθμιση», «ΦΠΑ – 22 Ερωτήσεις και απαντήσεις» και δεκάδων ενημερωτικών φυλλαδίων που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία.

 

 

Design & Development: ssnBizPW
 

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ