Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ως γνωστό την περασμένη εβδομάδα η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτηση προς τις Ευρωπαϊκές Αρχές με πρόθεση την εξασφάλιση οικονομικής στήριξης από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Περισσότερα


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Την περασμένη εβδομάδα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, αποφάσισε όπως κατά την προσεχή ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, ακολουθηθεί μια υπεύθυνα συγκρατημένη πολιτική, παρόμοια εκείνης που ακολουθήθηκε και το

Περισσότερα


Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ

Την περασμένη εβδομάδα η ΠΕΟ συμμετείχε σε στάση εργασίας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις για να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία της για το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων και

Περισσότερα


ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΕΝΕΧΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ως θετική ψυχολογική ένεση χαρακτηρίστηκε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η Κύπρος τίθεται εκτός του πυρήνα των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά.

Περισσότερα


ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ

Όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα ότι ο λόγος που αποκλείστηκε η Κύπρος από τις διεθνείς αγορές, ο λόγος που επικαλούνται και οι Οίκοι Αξιολόγησης για να υποβαθμίζουν την Κύπρο, είναι η έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Περισσότερα


ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων πώλησης ακατάλληλων προϊόντων στην αγορά (γυαλιά στα αναψυκτικά, βελόνα σε ελιόπιττα, ελαττωματικά παιγνίδια, χαλασμένο ρύζι) με αποτέλεσμα η υγεία και η ασφάλεια του καταναλωτή να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Περισσότερα


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΕΚ-ΠΕΟ

Πολύ σημαντικά συμπεράσματα εξάγονται από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) που παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη πριν λίγες ημέρες, συμπεράσματα που άπτονται της κατάστασης της Κυπριακής Οικονομίας και επίκαιρων εργασιακών θεμάτων.

Περισσότερα


ΤΚΑ- ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

Tην περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων, παρουσίασε στους εκπροσώπους των Συντεχνιών και εργοδοτών, τη νέα αναλογιστική ανασκόπηση του Tαμείου Kοινωνικών Aσφαλίσεων (TKA) που διενεργήθηκε το 2006 (η προηγούμενη έγινε το 2003).

Περισσότερα


ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

Έντονες είναι οι ανησυχίες του καταναλωτικού κοινού από τις αυξήσεις που παρουσιάζονται στην αγορά τον τελευταίο καιρό. O κύριος λόγος, βέβαια, είναι η εκτόξευση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, στα πρωτοφανή επίπεδα των 135 δολαρίων το βαρέλι.

Περισσότερα


ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Είναι από τους βασικούς δείκτες που λαμβάνεται υπόψη από το συνδικαλιστικό κίνημα στην διεκδίκηση των αιτημάτων είναι η κατανομή του εθνικού εισοδήματος.

Περισσότερα


  [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]   

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ