Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

"ΑΚΑΜΑΣ" - ΠΑΝΙΚΚΟΥ ΧΡΤΣΑΝΘΟΥ

Παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα την πολυσυζητημένη κυπριακή ταινία «ΑΚΑΜΑΣ» του Πανίκκου Χρυσάνθου. Η ταινία είναι μια ιστορία αγάπης ενός τουρκοκύπριου και μιας ελληνοκύπριας με φόντο την νεώτερη ταραγμένη ιστορία της Κύπρου-από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ μέχρι την εισβολή

Περισσότερα


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Μια εξαιρετική ταινία με δύο κορυφαίες πρωταγωνίστριες. Μια χαρισματική καθηγήτρια τέχνης διασύρεται όταν γίνεται γνωστό ότι διατηρεί ερωτικές σχέσεις με ένα 15χρονο μαθητή της.

Περισσότερα


ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μια συγκλονιστική βιογραφική ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς, θαυμάσια μουσική, και υπέροχη φωτογραφία. Η ιστορία της Εντιθ Πιαφ , της καλύτερης φωνής της Γαλλίας και μιας από τις συγκλονιστικότερες του κόσμου που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, γνώρισε την απόλυτη αναγνώριση έχοντας στο τέλος ένα τραγικό τέλος.

Περισσότερα


ΡΕΒΕΚΚΑ

Δραματική, ρομαντική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Δάφνης Ντιμοριέ. Μια νεαρή, ορφανή και συνεσταλμένη κοπέλα παραθερίζει με την ηλικιωμένη προστάτιδα της σε κάποιο γαλλικό θέρετρο

Περισσότερα


ΤΟ ΑΡΩΜΑ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Το περίφημο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ μεταφερμένο στην οθόνη, μάλιστα με επιτυχία. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να δώσει όλο το νόημα του βιβλίου, να σκιαγραφήσει τους βασικούς ήρωες και να αγγίξει τις εξαίσιες περιγραφές του ομώνυμου βιβλίου.

Περισσότερα


ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

¨Ενα δικαστικό δράμα, δοσμένο με δύναμη και ανθρωπιά. Ο Μάικλ Λάζλο είναι ούγγρος μετανάστης που ζει στην Αμερική με την κόρη του Αννα.

Περισσότερα


ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ

Η ταινία αυτή θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που εμπεριέχει όλα τα αγαπημένα στοιχεία του βρετανού δασκάλου του σασπένς Αλφρεντ Χίτσκοκ, όπως μυστήριο, μπλεγμένες ταυτότητες και ερωτικά απωθημένα

Περισσότερα


O ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μια εξαίρετη ταινία που αναφέρεται στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, στα πειράματα που κάνουν πάνω στους φτωχούς του τρίτου κάσμου στο όνομα του κέρδους, της απληστίας και της εκμετάλευσης.

Περισσότερα


Ο ΚΟΝΦΟΡΜΙΣΤΑΣ

Περισσότερα


ΝΟΡΜΑ ΡΕΙ

Περισσότερα


  [ 1 ]  [ 2 ]   

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ