Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

20ΕΚΑΤ. ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το φαινόμενο των αστέγων είναι μία από τις πιο ακραίες και καταστροφικές αποδείξεις της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το φαινόμενο της έλλειψης στέγης συναντάται και στα πιο αναπτυγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Περισσότερα


10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Η επέτειος των 10 χρόνων της κυκλοφορίας του ευρώ, βρίσκει το νόμισμα και τις χώρες που το χρησιμοποιούν σε μια κατάσταση κρίσης που απειλεί ακόμα και την ύπαρξη του. Το ευρώ χρησιμοποιείται σήμερα στις καθημερινές συναλλαγές 332 εκατ. ευρωπαίων, ενώ επιπλέον 175 εκατ. άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο

Περισσότερα


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Οι ΗΠΑ μπορούν να καταστρέψουν χώρες με βόμβες, οι οίκοι αξιολόγησης μπορούν να το κάνουν αυτό με μια υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων»-Τόμας Φρίντμαν-αμερικανός συγγραφέας.

Περισσότερα


ΟΙ ΑΝΤΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΡΟΖΟ

Στην πρόσφατη ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) προσκλήθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο κ. Μπαρόζο ανέλυσε την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και αναφέρθηκε στη Στρατηγική «Ευρώπη 2010».

Περισσότερα


ΕΟΚΕ, ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ, ΣΟΥΛΤΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

« Η υπερβολική δόση πολιτική λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα» τόνισε σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική στη διαχείρηση της κρίσης από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Περισσότερα


ΣΕ ΠΟΙΑΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ?

«Είναι λάθος να τιμάται με το βραβείο ειρήνης η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, καθώς πρόκειται για ένα Οργανισμό που βασίζεται στη στρατιωτική ισχύ». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ ειρήνης το 1984 για την εκστρατεία του κατά του Απαρτχαϊντ στη Νότια Αφρική.

Περισσότερα


ΤΣΑΒΕΣ

Πριν τέσσερα χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Σαρώνει η αριστερά στη Λατινική Αμερική», στο οποίο ανέλυα τα γεγονότα που οδήγησαν μια σειρά από λατινοαμερικάνικες χώρες να εκλέξουν αριστερούς προοδευτικούς ηγέτες (Βενεζουέλα, Βολιβία, Ισημερινός, Βραζιλία, Νικαράγουα, Αργεντινή …).

Περισσότερα


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν πρόφθασε να αναλάβει η νέα Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε επί τάπητος το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων παρά τις περί αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του κ. Αναστασιάδη. Ο κ. Σαρρής είχε πει ότι «στα χέρια των ιδιωτών οι Ημικρατικοί Οργανισμοί μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερους εργαζόμενους και πιο χαμηλό κόστος».

Περισσότερα


Ο ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Όπως έχει δημοσιευτεί, η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση με την Τρόϊκα θα είναι της τάξης των 10-13 δις ευρώ, τα υπόλοιπα 4,5-7,5 δις ευρώ, θα πρέπει να καλυφθούν με επιπρόσθετα μέτρα από πλευράς της Κύπρου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτά τα νέα μέτρα θα είναι δυσβάστακτα και θα πλήττουν την κοινωνική συνοχή και τις διαχρονικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Περισσότερα


ΛΙΡΑ Η ΕΥΡΩ - ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup (16.3.2013 και 25.3.2013) για το κλείσιμο της Λαϊκής και το κούρεμα των καταθέσεων έχουν αυξηθεί οι φωνές για λύση εκτός Τρόϊκα, έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη Λίρα.

Περισσότερα


  [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [ 12 ]  [ 13 ]  [ 14 ]  [ 15 ]   

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ