Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ - THE CONSTANT GARDENER

ΠΑΙΖΟΥΝ- ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ, ΡΕΙΤΣΕΛ ΟΥΑΙΖ, ΜΠΙΛ ΝΑΙ,  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΕΙΡΕΛΕΣ,  ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2005, ΔΙΑΡΚΕΙΑ-129'

 Μια εξαίρετη ταινία που αναφέρεται στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, στα πειράματα που κάνουν πάνω στους φτωχούς του τρίτου κάσμου στο όνομα του κέρδους, της απληστίας και της εκμετάλευσης. Στο παιγνιδι αυτό εμπλέκονται οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις των φτωχών χωρών αλλά και οι κυβερνήσεις των ¨"πολιτισμένων" κρατών. Και όποιος στέκεται αντιμέτωπος τους τον σκοτώνουν, τον εξαφανίζουν Μια φοβερά δυνατή ταινία και ταυτόχρονα μια όμορφη ιστορία αγάπης και πόνου.

Σε μα απομακρυσμένη περιοχή της Κένυας, η δραστήρια και παθιασμένη ακτιβίστρια Τέσσα Κουέιλ βρίσκεται  βάναυσα δολοφονημένη. Ο συνταξιδιώτης της γυναίκας, ένας ντόπιος γιατρός, έχει εξαφανιστεί και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. ¨Ολοι στο βρεττανικό προξενείο θεωρούν ότι ο φυλήσυχος σύζυγος της Τέσα και συνάδελφος τους, Τζάστιν Κουέιλ θα αφήσει εκείνους να χειριστούν το θέμα. Εχοντας χάσει τη γυναίκα που αγαπά , ο Τζάστιν τώρα αποφασίζει να λάβει δράση για πρώτη φορά στη ζωή του και τη διπλωματική του καριέρα.

Στοιχειωμένος από τύψεις αλλά και φήμες για την απιστία της γυναίκας του, Ο Τζάστιν ξεκινά μία προσωπική και επικίνδυνη οδύσσεια σε δύο ηπείρους για να βρεί τυους δολοφόνους. Στην πορεία θα έρθει αντιμέτωπος με τα μυστικά της φαρμακευτικής βιομηχανίας - που η σύζυγος του ήταν τόσο κοντά να ξεσκεπάσει - αλλά και μία θανάσιμη συνομοσία που εκτίνεται πέρα από κάθε φαντασία.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και ο χαρακτήρας της ηρωίδας του Τέσα είναι φτιαγμένος από την πραγματική ζωή. Σε ένα από τα άρθρα του του την εποχή της κυκλοφορίας του βιβλίου του ο συγγραφέας έγραψε- Θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί με το σκάνδαλο της καπνοβιομηχανίας... θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί με τις εταιρείες πετρελαίου... αλλά ο φαρμακευτικός κόσμος, όταν μπήκα σ' αυτό  μ' 'επιασε από τα μαλιά και δεν μ' αφηνε να φύγω. ' Η μεγάλη φάρμα" όπως είναι γνωστός ο χώρος, προσέφερε τα πάντα- τις ελπίδες και τα όνειρα που τρέφουμε από αυτήν. Την τεράστια, μερικώς πραγματοποιμένη δυναμική της να κάνει καλό στο σύνολο, αλλά και την μαύρη υπόγεια πλευρά της που υποστηρίζεται από τεράστια πλούτη, παθολογική μυστικότητα, διαφθορά και απληστία.

Καταπληκτικές οι ερμηνείες του Ρειφ Φάινς και Ρέιτσελ Ουάιζ (Χρυσή σφαίρα για τον καλύτερο β' γυναικείο ρόλου)

                                                         

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ