Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

                                   ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

      Παραγωγή-1989  Σκηνοθεσία-Κώστας Γαβράς 

 Παίζουν-Τζέσικα Λανγκ, Φρέντερικ Φόρεστ,¨Αρμιν Μίλερ Σταλ

  ¨Ενα δικαστικό δράμα, δοσμένο με δύναμη και ανθρωπιά. Ο Μάικλ Λάζλο είναι ούγγρος μετανάστης που ζει στην Αμερική με την κόρη του Αννα. Εκείνη τον  λατρεύει, αλλά μια μέρα ανακαλύπτει το παρελθόν του οικογενειάρχη Λάζλο. Στη διάρκεια του πολέμου ο πατέρας της ήταν αρχηγός ομάδας ούγγρων ναζιστών και εγκληματιών πολέμου. Η ¨Αννα είναι δικηγόρος και όταν ο πατέρας της παραπέμπεται σε δίκη, εκείνη τον υπερασπίζεται αλλά όταν τα γεγονότα τη  διαψεύδουν αποφασίζει να μάθει την αλήθεια. Στην Ουγγαρία θα βρει την άκρη που θα τη φέρει μπροστά στην οδυνηρή αλήθεια.

Καθώς προχωράει η δίκη καθώς η βεβαιότητα και η αμφιβολία για την ενοχή του Λάζλο εναλάσσονται, ο Γαβράς ακτινογραφεί στο περιθώρειο του δικαστικού θρίλλερ τις σχέσεις στοργής πατέρα, κόρης και εγγονού. Σταδιακά όσο η ιστορια ξεκαθαρίζεται, η βιτρίνα της οικογένειας σπάζει. Οι σχέσεις της παθιασμένης προσκόλλησης του ενός στον άλλο αποδεικνύεται πως έχουν ζυμωθεί μέσα σε έντεχνα δημιουργούμενες συνθήκες ληθάργου. Ο πατέρας είναι ένας από τους χιλιάδες ναζί που με τις ευλογίες της CIA τριγυρίζουν "πεντακάθαροι" στους δρόμους. Η κόρη όσο ζεί με την ψευδαίσθηση, είναι ευτυχισμένη. Είναι όμως ένας έντιμος άνθρωπος με καθαρή συνείδηση που δεν μπορεί να ζήσει με την ανοχή. Γι' αυτό το λόγο, η στιγμή της αλήθειας την αφήνει μετέωρη και την τσακίζει.

Εκπληκτική η ερμηνεία της Τζέσικα Λανγκ στο ρόλο της ¨Αννας που σύμφωνα με τους κριτικούς δικαιούτο το όσκαρ και η Ακαδημία την αδίκησε! Πολύ καλός και ο Γερμανός ηθοποιός ¨Αρμιν Μίλερ-Σταλ

 

 

     

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ