Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

Η στάση εργασίας και τα μηνύματά της

Την περασμένη εβδομάδα η ΠΕΟ συμμετείχε σε στάση εργασίας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις για να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία της για το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων και που τελικά εγκρίθηκε από τη Βουλή.
Με τη συμμετοχή της η ΠΕΟ στη στάση εργασίας, ήθελε να στείλει κάποια μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.
Το πρώτο μήνυμα αφορά την υπόσκαψη και εκθεμελίωση του Κοινωνικού Διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας. Τα πολιτικά κόμματα αγνόησαν το Συνδικαλιστικό Κίνημα και προχώρησαν στη λήψη μέτρων που στην πλειοψηφία τους στοχεύουν τους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι πεπεισμένο ότι, εάν διεξαγόταν κοινωνικός διάλογος τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι πιο ισορροπημένα και δίκαια και η συνεισφορά του Πλούτου θα ήταν συγκριτικά μεγαλύτερη.
Ο θεσμός του κοινωνικού διαλόγου που τόσο άψογα λειτούργησε από τον καιρό της ανεξαρτησίας με αποτέλεσμα να αποτελεί παράδειγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τυγχάνει του δέοντος σεβασμού και το Συνδικαλιστικό Κίνημα δε θα δεχτεί με κανένα τρόπο να αποφασίζονται εργασιακά ζητήματα, ζητήματα συλλογικών συμβάσεων, χωρίς την άμεση συμμετοχή του.
Το δεύτερο μήνυμα αφορά την ενότητα των εργαζομένων. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η ενότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τη στιγμή που στοχοποιούνται οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις, οι συντεχνίες χωρίς προκαταλήψεις, δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στους πολιτικούς και στους κάθε λογής αναλυτές να τις διασπάσουν και να φέρουν σε αντιπαράθεσή τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα.
Το τρίτο μήνυμα στρέφεται προς τους εργοδότες που έχουν ενθαρρυνθεί με τα μέτρα που προωθήθηκαν στη Βουλή και ιδιαίτερα με αυτά που αφορούν το πάγωμα των μισθών και της ΑΤΑ, με αποτέλεσμα να σκληρύνουν τη στάσή τους απέναντι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Η Στάση Εργασίας ήταν και μια αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εργοδότες σκέφτονται να προβούν σε περικοπές μισθών ή μη καταβολή της ΑΤΑ ή του 13ου μισθού, αγνοώντας τις συλλογικές συμβάσεις και τα καθιερωμένα εργασιακά θέσμια.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ 20,12,2011

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ