Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

 ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ

Πρόλογος στο άλμπουμ

Μετά την έκδοση του άλμπουμ «Μέθεξη στην Εναλία Γη» στο οποίο υπάρχουν γύρω στις 500 φωτογραφίες από την Κύπρο – ελεύθερη και κατεχόμενη  - έχετε τώρα μπροστά σας ένα νέο άλμπουμ με επίσης 500 φωτογραφίες  που λήφθηκαν ταξιδεύοντας  σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η κάθε πόλη, χωριό ή περιοχή του κόσμου έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ υποκειμενική η άποψη που λέει ότι αυτή η πρωτεύουσα είναι η πιο όμορφη, αυτό το χωριό είναι το πιο γραφικό,  αυτή η περιοχή είναι η πιο εκπληκτική…

 Μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό προσπάθησα να αποτυπώσω αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα, το περιβάλλον ακόμα και με τους ίδιους τους κατοίκους της κάθε περιοχής. Προσπάθησα να αποτυπώσω στιγμές από την καθημερινότητα των κατοίκων. Ανθρώπους που περπατούν αμέριμνοι ή που εργάζονται, ψωνίζουν, ψαρεύουν, συζητούν, χορεύουν, ερωτεύονται, παιδιά που παίζουν και χαίρονται την ζωή ή παιδιά που ζητιανεύουν για να ζήσουν.

Όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συναντάς σε κάθε χώρα σαν επισκέπτης  έχουν κάτι  να σου δώσουν αρκεί να τα ψάξεις και να τα βρεις, να τα νοιώσεις και να τα απαθανατίσεις με την φωτογραφική μηχανή.  Αυτό μπορεί να είναι ένα όμορφο πάρκο στις Βρυξέλλες, ένας καταρράκτης στο Τυρόλο ή στην Έδεσσα, ένα κάστρο στην Αμβέρσα, μια πωλήτρια στην κεντρική αγορά του Μίνσκ ή μια εκδήλωση της πρωτομαγιάς στο Μίνσκ, μια πανέμορφη αμμουδιά στο Cavo Blanko της Κούβας, ο χορός του ποτηριού στη Λεμεσό, μια βάφτιση στη Λευκωσία, μια διάβαση στο όρος Σινά, μια διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Κολωνία,  οι αλιγάτορες των Everglades της Φλώριδας, το γραφικό λιμανάκι του Ηρακλείου, το ρίξιμο των σταμνών στην Κέρκυρα και τα ξεχωριστά χρώματα των αλπικών χωριών της Ελβετίας.

Μέσα από τις σελίδες του νέου αυτού άλμπουμ ταξιδεύουμε μαζί στο κόσμο… « Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»-ένα απόφθεγμα που το έχουν κάνει βίωμα διάσημοι φωτογράφοι του National Geographic..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΥΛΙΚΚΑΣ

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ

Ο φίλτατος Ανδρέας Παυλικκάς επιχειρεί και πάλι να δώσει σε όσους από εμάς αγαπούμε την φωτογραφία, ένα νέο άλμπουμ με τη δουλειά του.

Αυτή η προσπάθεια ακολουθεί την  πρώτη που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Μέθεξη στην εναλία γη», που όπως είναι γνωστό περιέλαβε φωτογραφίες από τον   τόπο μας, τόσο από τις ελεύθερες περιοχές του νησιού μας όσο και από τις κατεχόμενες.

Η νέα προσπάθεια περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Φωτογραφίες που λήφθηκαν από τον Ανδρέα σε μέρη που ταξίδεψε πρόσφατα και στο παρελθόν.

Παρακολουθούμε τον Ανδρέα να «τρυγά» κυριολεκτικά μέσα από το τοπίο τα αντικείμενα που απαθανατίζει. Μπόλικη ευαισθησία, παιγνίδι με τα χρώματα, τονίζοντας από τη γωνιά λήψης, το φως και τη σκίαση, δίνοντας «ζωή» και εκεί ακόμη που δεν υπάρχει ο άνθρωπος. Είναι μια προσπάθεια του «ερασιτέχνη» Ανδρέα που τη διακρίνει ο επαγγελματισμός της ψυχής και της καρδιάς έχοντας πάντοτε σαν στόχο να αγγίξει εκείνες τις χορδές της ανθρώπινης φύσης που παίζουν με την καλαισθησία και το «άρωμα» της φωτογραφίας με τους όποιους συνειρμούς κουβαλά μαζί της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα έκδοση θα αγκαλιαστεί και πάλι, γιατί αξίζει όπως και η πρώτη προσπάθεια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ-ΒΕΛΓΙΟ

ΙΝΣΠΡΟΥΓΚ-ΑΥΣΤΡΙΑ

ΜΟΝΗ ΜΑΧΑΙΡΑ-ΚΥΠΡΟΣ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-MINI EUROPE

ΑΘΗΝΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΟ

Μπριζ -Βέλγιο

ΑΒΑΝΑ-ΚΟΥΒΑ

ΚΟΛΟΣΣΕΟ-ΡΩΜΗ

ΜΑΙΑΜΙ-ΗΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ