Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΗ ΧΑΝΝΑ – Μπέρχαρντ Σλινκ

Συγκλονιστικό βιβλίο που το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα. Σε πιάνει η συγκίνηση στο τέλος για τη τραγική κατάληξη της Χάννας. Η απίστευτη ιστορία της Χάννας που ερωτεύτηκε ένα μαθητή, δουλεύοντας στα Ες Ες και κρατώντας ένα μυστικό καταδικάζεται σε ισόβια, ενώ μπορούσε να σωθεί.

Βερολίνο, μετά τον πόλεμο. Η Χάννα βοηθά τον δεκαπεντάχρονο Μιχαέλ που παθαίνει μια κρίση. Ο έφηβος την επισκέπτεται αρχικά για να την ευχαριστήσει και αργότερα γιατί άρχισε να την ποθεί. Έτσι αρχίζει ένας αλλόκοτος έρωτας. ¨Όμως ένα μυστήριο περιβάλλει τη Χάννα. Ξαφνικά εξαφανίζεται από τη ζωή του, όμως συνεχώς είναι στην σκέψη του.

Χρόνια αργότερα τη βλέπει, φοιτητής πια στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατηγορούμενη για εγκλήματα πολέμου. Ο νεαρός που έχει αγαπήσει μια εγκληματία παθαίνει σοκ!

Παρακολουθά κάθε στιγμή της δίκης. Ανακαλύπτει πως η Χάννα ήταν αναλφάβητη και αυτό ήταν το μυστικό της, γι’ αυτό και τον έβαζε να της διαβάζει λογοτεχνία. Την κατηγορούν οι άλλες πέντε συγκατηγορούμενες της ότι αυτή έγραψε μια αναφορά , ότι αυτή ήταν ο αρχηγός ,δηλαδή τις φορτώνουν όλη την ευθύνη ενός εγκλήματος που διέπραξαν όλες ( άφησαν κλειδωμένες στην εκκλησία κρατούμενους να πεθάνουν από πυρκαγιά).  Η Χάννα σιωπά κρατώντας το μυστικό της.

 Αλλά και ο Μίχαελ που το ήξερε δεν έκανε τίποτε για να τη γλιτώσει.

Αργότερα  αφού παντρεύτηκε και χώρισε, αφού η Χάννα ήταν διαρκώς στο μυαλό του τις στέλλει μαγνητοφωνημένες κασέτες με τη φωνή του να διαβάζει λογοτεχνία. Δεν πηγαίνει όμως να την δει.

Η Χάννα ετοιμάζεται να βγει μετά από 18 χρόνια από τη φυλακή. Τον ειδοποιούν γιατί είναι ο μόνος που έχει. Τη  συναντά στη φυλακή. Συγκλονίζεται που βλέπει μπροστά του μια γριά αντί την όμορφη γυναίκα που αγάπησε. Μια τυπική συνάντηση. Εκείνη θέλει λίγη τρυφερότητα, αυτός απόμακρος… Την επομένη που πάει να την παραλάβει την βρίσκουν απαγχονισμένη στο κελί της….

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ