Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Μόνο εσύ θα νοιαζόσουν να ενημερώσεις τον κόσμο για τα διάφορα οικονομικά,
κοινωνικά και αλλά θέματα.  Η προσπάθεια σου να μοιραστείς με μας τους
υπόλοιπους το υλικό που με τόση προσπάθεια μαζεύεις τόσα χρόνια είναι
αξιέπαινη.  Μπράβο σου.  Σου εύχομαι ότι καλύτερο.

 
 Αγγέλα 12.4.2005

 

Την είδα την ιστοσελίδα σου, αν και ο υπολογιστής
δουλεύει λίγο με κάρβουνο και όπως καταλαβαίνεις είναι
ολίγον καθυστερημένος. Χαίρομαι που βρίσκεις διόδους
επικοινωνίας.

Κατερίνα Ροζάκου 18.4.2005

   Έχω επισκεφτεί την ιστοσελίδα σου και μπορώ να σου πω ότι μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Ίσως να ήταν καλό εάν γινόταν λίγο πιο φιλική προς τον χρήστη, υπό την έννοια ότι παρά το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολη η χρήση της, θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο εντυπωσιακά "προκλητική". Δεν ξέρω επίσης εάν θα ήταν χρήσιμο να συμπεριλάμβανες στην αρθρογραφία σου και άρθρα άλλων μελετητών με την αντίθετη άποψη και προσέγγιση, ώστε να καθιερώσεις την ιστοσελίδα σου ως ένα χώρο εποικοδομητικής συζήτησης και ανταλλαγής διαφορετικών απόψεων.   Μου έχουν κάνει επίσης εντύπωση οι φωτογραφίες σου μέσα από τις οποίες απεικονίζεται η ευαισθησία του ανθρώπου. Κατάφερες να πρωτοτυπήσεις για ακόμα μια φορά.   Ένα γνωμικό για εμπλουτισμό της όμορφης συλλογής σου: "η ωριμότητα μιας κοινωνίας καταγράφεται και αποτυπώνεται μέσα από τη δυνατότητά της να  δημιουργεί το μέλλον, αξιοποιώντας ανάλογα το παρελθόν, και όχι απλά να διαχειρίζεται το παρών". Εάν σου αρέσει, μπορώ να σου αναφέρω και τον εμπνευστή του.   Καλή συνέχεια.  

 Φιλικά,   Α. Μάτσας 29.6.2005

 

¶ξιζε το κόπο να δω την ιστοσελίδα σου σαν πρώτη μου επαφή με το ιντερνετ σήμερα

Πολύ καλή δουλεία.

Απόκτησες ένα πιστό επισκέπτη.

 Μίμης Θεοδότου 11.7.2005

Αγαπητέ Αντρέα, Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που ξεκίνησες να δημιουργήσεις ακόμη ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο για να του προσφέρεις τόσα σημαντικά και πλούσια σε γνώσεις άρθρα και μελέτες. Είμαι σίγουρος πως η προσπάθεια σου, πολύ σύντομα θα στεφθεί με επιτυχία…
  Επειδή όμως είμαι ολίγον τι σχολαστικός με τις λεπτομέρειες… να μου επιτρέψεις να σου εισηγηθώ τα ακόλουθα για την ιστοσελίδα σου:
   Το βιογραφικό σου μπει στη δεξιά πάνω πλευρά της αρχικής σελίδας (νοείται ότι θα υπάρχει η φωτογραφία σου …) και το άρθρο (latest news) μεταφερθεί στο χώρο κάτω από τη φωτογραφία που κοσμεί όλες τις σελίδες μαζί με άλλα πρόσφατα σου άρθρα (η φωτογραφία αυτή είναι πολύ πετυχημένη….) Νομίζω πως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι τίτλοι των άρθρων να συμπεριλαμβάνουν και την ημερομηνία που έχουν πρωτοδημοσιευτεί.
   Οι σελίδες που αναφέρονται στις ‘Συνεντεύξεις’ και ‘Διάλογο’ να σχεδιαστούν με βάση τα προηγούμενα πρότυπα….. καθότι ορισμένα ‘κομμάτια’ κρύβονται ….. μπορείς να τοποθετήσεις κάποιες φωτογραφίες κάθετα αντί οριζόντια ή να τις σμικρύνεις.
    Όταν κάποιος μπαίνει σε μια επί μέρους σελίδα η επικεφαλίδα αυτής της σελίδας να αλλάζει χρώμα ώστε ο χρήστης να ξέρει σε ποια σελίδα βρίσκεται!!!!
   τα κείμενα μαζί με τις φωτογραφίες που περιέχουν να μπουν σε πλαίσιο γιατί έτσι θα υπάρξει ένας ενιαίος χώρος……όπως στο ‘Βιογραφικό’ σου…. Όταν γίνουν όλα τα πιο πάνω θα … επανέλθω!!!!!!

   Σάββας Nικηφόρου  5.1.2006

    

     Διάβασα την ανανεωμένη ιστοσελίδα σου και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση και η ποιότητα της και ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων. Συνέχισε τον αγώνα σου. Τουλάχιστον ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τις επιστημονικές γνώσεις σου, τον χαρακτήρα και το ήθος σου.
   Φιλικά Χρύσω 1.2.2006

    

   Αντρέα σε χαιρετώ. 

    Διάβασα το κείμενο σου για το βιβλίο της Σεβκιούλ " Τα στρείδια που έχασαν το μαργαριτάρι τους". Σου παραθέτω τις σκέψεις μου.

   Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορώ να εκφράσω τις σκέψεις μου γραπτώς, θα ήθελα όμως να κάνω κάποια σχόλια σχετικά με τα εγκλήματα του παρελθόντος. Στο βιβλίο της Σεβγκιούλ γίνεται μια ωραία προσπάθεια να παρουσιαστούν τα εγκλήματα τα οποία έγιναν στην αντίθετη κοινότητα από κάποια «παλικάρια, πατριώτες» της έκαστης πλευράς. υτό είναι μια αρχή για να μπορέσουμε να καταρρίψουμε κάποιες από τις εθνικιστικές προκαταλήψεις που θέλουν την άλλη πλευρά να είναι πάντα ο κακός ή/και ο αιώνιος εχθρός.  Τα θύματα των «πατριωτών» της «αντίπαλης» κοινότητας είναι τροφή για την προπαγάνδα αυτών που επιδιώκουν τον τελικό διχασμό. Είναι γνωστοί αυτοί που διέπραξαν τα εγκλήματα ποτέ όμως δεν κλήθηκαν να λογοδοτήσουν. Γιατί; Μήπως δεν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου που πρέπει να εκδικαστούν; Μήπως η εκδίκαση τους δεν θα συντελούσε στην ίαση των πληγών; Δεν  θα έπρεπε μήπως να αποκαλύψουμε τους λόγους γιατί κανείς δεν επεδίωξε την απονομή δικαιοσύνης; Στην ε/κ τουλάχιστον πλευρά η οποία θέλει να αποκαλείται δημοκρατική.  Στην περίπτωση της Κύπρου έχουμε την εξής εικόνα. Δυο κοινότητες, έκαστη των οποίων έχει τη δική της «απελευθερωτική» , «πατριωτική» οργάνωση. Την ΕΟΚΑ και την ΤΜΤ αντίστοιχα. οι δυο οργανώσεις έχουν χαρακτήρα Αντιαγγλικό (όχι αντιβρεττανικό) και θέλουν να ενσωματώσουν την Κύπρο στην «μητέρα πατρίδα». Αυτά σε χοντρικές γραμμές. Το τι συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν 3 κατευθύνσεις δράσης.

   Κατά των άγγλων

   Κατά της αντίθετης κοινότητας

   Κατά των «προδοτών» «κομμουνιστών» και άλλων της ιδίας της κοινότητας τους. Για να μην επαναλαμβάνω αυτά τα οποία είναι γνωστά, περισσότερα θύματα των «πατριωτικών» αυτών οργανώσεων ήταν μέλη της δικής τους κοινότητας. Περισσότερα θύματα έχει δηλαδή η ΕΟΚΑ ανάμεσα στους Ε/Κ και η ΤΜΤ ανάμεσα στους Τ/Κ.

   Αυτή είναι μια άλλη πτυχή που θα πρέπει να εξεταστεί με μεγάλη σοβαρότητα. Διαφορετικά, έστω κι αν καταφέρουμε (μέσω της αλήθειας) να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις της μιας κοινότητας κατά της άλλης μένει ανοικτή η μεγάλη πληγή. Ο «αγώνας» των «πατριωτικών» οργανώσεων. Αυτοί που αδίστακτα έχυσαν αδελφικό αίμα και, οι οποίοι παραμένοντας ατιμώρητοι, διατηρούν ζωντανό το πνεύμα της αντιπαλότητας. Το φίδι διατήρησε το δηλητήριο του.  Στο βορρά αυτή την περίοδο το φίδι έχει αποτραβηχτεί. Στο νότο έχει βγάλει πάλι δόντια. Η Σεβγκιούλ ετοιμάζεται να εκδώσει το νέο της βιβλίο με πιθανό τίτλο «τα θύματα του εθνικισμού». Στο βιβλίο της πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα. Τους Τ/Κ  θύματα της ΤΜΤ. Θέλει μεγάλη τόλμη. Μέσα σε μη δημοκρατικά, μη ευρωπαϊκά πλαίσια να βάζεις το δάκτυλο στην αιμάσσουσα πληγή για να καταδείξεις ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν  την κοινότητα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Αυτή είναι η μεγάλη ιστορική πρόκληση. Να απομυθοποιήσεις τις «πατριωτικές» οργανώσεις, να τις παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα της αλήθειας αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα που διέπραξαν σε όλα τα μέτωπα.  Εμίν Χικμέτ 1.2.2006

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

 
 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ