Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ-LA VIE EN ROSE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΟΛΙΒΙΕΡ ΝΤΑΧΑΝ,  ΠΑΙΖΟΥΝ: ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ, ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ,ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΣΕΝΙΕ, ΠΑΣΚΑΛ ΓΚΡΕΚΟΡΙ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ-135΄

ΠΑΡΑΓΩΓΗ -2007

Μια συγκλονιστική βιογραφική ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς, θαυμάσια μουσική, και υπέροχη φωτογραφία. Η ιστορία της Εντιθ Πιαφ , της καλύτερης φωνής της Γαλλίας και μιας από τις συγκλονιστικότερες του κόσμου που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, γνώρισε την απόλυτη αναγνώριση έχοντας στο τέλος ένα τραγικό τέλος.

Για την Εντιθ Πιάφ- το διάσημο ¨σπουργιτάκι’ του Γαλλικού τραγουδιού- η ζωή ήταν μια ατέλειωτη σειρά από μεταπτώσεις, που μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί, δίνοντας υλικό για μια κινηματογραφική βιογραφία, που συγκίνησε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Η Μάριον Κοτιγιάρ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή του σκηνοθέτη Ολιβιέ Νταάν, για το ρόλο της Πιάφ. Η 33χρονη ηθοποιός υποβάλλεται σε ολοκληρωτική μεταμόρφωση και παραδίδει μια ασύγκριτη ερμηνεία, βραβεύτηκε με το ¨Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου και καλύπτει αρκετές δεκαετίες από τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας: από τα δύσκολα χρόνια της παιδικής της ηλικίας που τα πέρασε ως καλλιτέχνης του δρόμου, μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση, τις ερωτικές απογοητεύσεις, την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τελικά το θάνατο της, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Το μεγαλείο της τέχνης και το ανθρώπινο δράμα ξεδιπλώνονται παράλληλα, με μουσική υπόκρουση «αθάνατα αγαπημένα τραγούδια της Πιάφ όπως ‘la vie en rose”, “la foule” και “non, je ne regrette  rien”.

 

                                                                     

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ