Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

 

                                  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

                                       NOTES ON A SCANDAL

                      Παραγωγή-2006, Σκηνοθεσία-Ριτσαρντ Ειρ, Παίζουν- Κέιτ Μπλάνσετ, Τζούντι Ντεντς, Μπιλ Νάι, Αντριου Σίμπσον

Μια εξαιρετική ταινία με δύο κορυφαίες πρωταγωνίστριες. Μια χαρισματική καθηγήτρια τέχνης διασύρεται όταν γίνεται γνωστό ότι διατηρεί ερωτικές σχέσεις με ένα 15χρονο μαθητή της. Μονάχα μια ηλικιωμένη καθηγήτρια θα  σταθεί στο πλευρό της κι αυτή για το δικό της συμφέρον αφού ως κρυφή λεσβία επιδιώκει τη φιλία με την καθηγήτρια εκβιάζοντας την.

Από το μυθιστόρημα του Zoe Heller ‘what was she thinking- Notes on a scandal’, ένα δυνατό δράμα πάνω στα αδιέξοδα της ζωής, τον απαγορευμένο έρωτα, τη ζήλια την κακία και για το τι είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος όταν βρεθεί σε θέση ισχύος.

Βασικά ατού του φιλμ οι δύο πρωταγωνίστριες Τζούντι Ντεντς΄στο ρόλο της γεροντοκόρης-λεσβίας και η Κέιτ Μπλάνσετ στο ρόλο της καθηγήτριας, που πραγματικά ανταγωνίζονται σε επίπεδο ερμηνείας ( και οι δύο ήταν υποψήφιες για Όσκαρ) με μοναδικό κερδισμένο τον θεατή που δεν χορταίνει να τις απολαμβάνει.

Εραστής της καθηγήτριας   είναι ο κατά είκοσι χρόνια νεώτερος της Αντριου Σίπσον που τα πήγε πολύ καλά  Η κορύφωση της ταινίας είναι η σκηνή που κάνουν σεξ στο εξοχικό της. Η καθηγήτρια αντιλαμβάνεται ότι δε μπορεί να μιλήσει για τα παιδιά της και τη ζωή της στο αγόρι γιατί απλούστατα δε θα την καταλάβει. «Αν πάντως, λέει σε συνέντευξη της η Κέιτ Μπλάνσετ, ήξερα  ότι  η δασκάλα του δεκαπεντάχρονου γιου μου τον παρενοχλούσε σεξουαλικά, θα ήμουν εκεί με ένα μαχαίρι στα χέρια μου ‘»

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ