Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

ΤΟ ΑΡΩΜΑ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

PERFUME- THE STORY OF A MURTERER

Παραγωγή-2005, Διάρκεια-147΄ - Σκηνοθεσία-Τομ Τίκβερ- Παίζουν- Μπεν Γουίσο, Ντάστιν Χόφμαν, Αλαν Ρίκμαν, Ρέιτσελ Χερντ Γουντ

Το περίφημο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ μεταφερμένο στην οθόνη, μάλιστα με επιτυχία. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να δώσει όλο το νόημα του βιβλίου, να σκιαγραφήσει τους βασικούς ήρωες και να αγγίξει τις εξαίσιες περιγραφές του ομώνυμου βιβλίου.

Ο μοναχικός Ζαν Μπατίστ Γκρένουιγ, γεννημένος ανάμεσα στα σκουπίδια της ψαραγοράς διαθέτει εκπληκτική όσφρηση και όλη του η ζωή είναι φτιαγμένη από αρώματα. Καταγράφει στην ατέλειωτη τράπεζα της μνήμης του όλες τις μυρωδιές που συναντά στο δρόμο του, και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να ανακαλέσει κάθε στιγμή εκείνη που θα διαλέξει.

Η μακριά του πορεία στο βασίλειο των οσμών θα τον οδηγήσει από το εργαστήριο του αρωματοποιού Μπαλτίνι στη θέση του ημίθεου που παρασύρει τα πλήθη με μοναδικό όπλο το ύψιστο και συγκλονιστικότερο άρωμα που υπάρχει αυτό της ανθρώπινης ύπαρξης. Διαπράττει μια σειρά φόνους μόνο για να πάρει το άρωμα παρθένων κοριτσιών.

Πολλοί διακεκριμένοι σκηνοθέτες θέλησαν να μεταφέρουν το βιβλίο στην οθόνη, όμως έκαναν πίσω φοβούμενοι πως δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν το «άρωμα» που αποπνέει το δυνατό κείμενο. Τελικά ανάλαβε να το μεταφέρει ο Τομ Ρίκβερ, ο οποίος είχε στη διάθεση του το μεγαλύτερο ίσως προϋπολογισμό στην ιστορία του κινηματογράφου. Και τον αξιοποίησε μέχρι και το τελευταίο σεντ. Τι και αν το φιλμ δεν καταφέρνει να αποδώσει τελικά το περίφημο άρωμα (κάτι που ήταν αναμενόμενο. Η σκηνοθεσία αντικαθιστά την όσφρηση με την ακοή και τη όραση. Τα σκηνικά κόβουν την ανάσα, η αναπαράσταση της εποχής μαγεύει και ο νεαρός Μπεν Γουίσο είναι ανατριχιαστικά πειστικός στο ρόλο του δολοφόνου.

 

 

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ