Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

ΡΕΒΕΚΚΑ (REBECCA)

Παραγωγή-1940, Σκηνοθεσία-Αλφρεντ Χίτσκοκ, Παίζουν- Λώρενς Ολιβιέ, Τζόαν Φοντέν, Διάρκεια-130΄

 

Δραματική, ρομαντική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Δάφνης Ντιμοριέ.

Μια νεαρή, ορφανή και συνεσταλμένη κοπέλα παραθερίζει με την ηλικιωμένη προστάτιδα της σε κάποιο γαλλικό  θέρετρο. Σε μια από τις πρωινές της βόλτες στην παραλία, συναντά τυχαία έναν άνδρα, ο οποίος στέκεται στην άκρη ενός υψώματος, και όπως δείχνουν όλα ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει. Η κοπέλα-Λίλη το όνομα της- τον αποτρέπει και αρχίζει να περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του ¨Όπως αποκαλύπτεται ο μυστηριώδης άνδρας, γνωστός βρετανός αριστοκράτης, έχει πρόσφατα χάσει τη σύζυγο του. Οι μέρες περνούν, το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά και τη μέρα που εκείνη και η προστάτιδα της ετοιμάζονται για το επόμενο μακρινό τους ταξίδι,  εκείνος, ο Μαξίμ Ντε Γουίντερ-έτσι είναι το όνομα του- τη  ζητά σε γάμο. Πάνε να ζήσουν στην πανέμορφη απομονωμένη έπαυλη του.

Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με το προσωπικό και ιδιαίτερα την οικονόμο του σπιτιού που δεν μπορούν να τη  δεκτούν ως νέα Ντε Γουίντερ..

¨Όλα τα πράγματα εκεί θυμίζουν την προηγούμενη σύζυγο του οικοδεσπότη που όπως λέχθηκε πνίγηκε στη θάλασσα.

  Ο Χίτσκοκ στήνει ένα καταπληκτικό σκηνικό που καταφέρνει να σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος, όταν αποκαλύπτεται ότι η Ρεβέκκα δεν ήταν τόσο αγία όσο παρουσιαζόταν αλλά μια γυναίκα που εκμεταλλευόταν το σύζυγο της και τον απατούσε. Ο θάνατος της προήλθε από ατύχημα μετά από τσακωμό με το σύζυγο της, και ο Μαξίμ είναι ύποπτος για φόνο.. Αθωώνεται αλλά όταν γυρίζουν βλέπουν  την έπαυλη  να καίεται και μαζί της η οικονόμος που ζούσε το δικό της δράμα…

Ταινία του 1940-όμως με όμορφη εικόνα και καλή ακουστική. Εξαιρετικές οι ερμηνείες του Λώρενς Ολιβιέ και της Τζόαν Φοντέν. Η ταινία τιμήθηκε με το όσκαρ καλύτερης ταινίας.

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ