Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

 

ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ-NOTORIOUS

Σκηνοθεσία-Αλφρεντ Χιτσκοκ, Παραγωγή 1946, Διάρκεια101΄

Παίζουν- Κάρι Γκραντ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς

Η ταινία αυτή θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που εμπεριέχει όλα τα αγαπημένα στοιχεία του βρετανού δασκάλου του σασπένς  Αλφρεντ Χίτσκοκ, όπως μυστήριο, μπλεγμένες ταυτότητες και ερωτικά απωθημένα. Επιπλέον ο Χίτσκοκ συνεργάζεται με δύο ιδανικούς πρωταγωνιστές, τον Κάρυ Γκραντ και την Ϊνγκριντ Μπέργκμαν.

Η Ϊγκριντ Μπέργκμαν υποδύεται την Αλίσα, μια γυναίκα, ο πατέρας της οποίας ήταν πράκτορας των Ναζί και εκείνη πλέον έχει οδηγηθεί στο ποτό και τους άνδρες. Οι μυστικές υπηρεσίες θα τις δώσουν μια ευκαιρία να καθαρίσει το όνομα της, πλησιάζοντας ένα γερμανό πράκτορα που ζει στο Ρίο. Αυτή η σχέση θα οδηγήσει σε γάμο, όμως η Αλίσα έχει ερωτευτεί τον Αμερικανό που τη στρατολόγησε, ενώ ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να αποκαλυφθεί και να πεθάνει.

Είναι μια ταινία άψογη με μια ιστορία που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα τον θεατή και γεμάτη από λήψεις που εξακολουθούν να αναλύονται στις κινηματογραφικές σχολές. ¨Όλα βρίσκονται στη θέση τους σε αυτή την υπέροχη ταινία, που διαθέτει ένα από τα πιο διάσημα φιλιά του σινεμά. Ο Χίτσκοκ κατάφερε να ξεγελάσει τον αυστηρό κώδικα ηθικής που ίσχυε την εποχή εκείνη και δεν επέτρεπε τα φιλιά να διαρκούν πάνω από τρία δευτερόλεπτα. Χωρίς να χωρίσει την Μπέργκμαν και το Γκραντ από τον σφικτό εναγκαλισμό τους, τους έβαλε να φιλιούνται διακεκομμένα, δημιουργώντας μια σκηνή έξυπνη και αισθησιακή.

Είναι άξιον απορίας πως η ταινία αυτή ήταν υποψήφια μόνο για δύο Όσκαρ (β΄ ανδρικού ρόλου και σεναρίου), τα οποία μάλιστα έχασε!

 

 

ΜΠΕΛΑ-ΜΠΑΙΣ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ