Επιλέξτε γλώσσα:  

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ - 18 2013f Feb 2013

Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταστροφή, μας ανάγκασε και πάλι να σκεφτούμε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους ζούμε στο σύνολο τους, και ήταν ο Μάρξ ο οποίος προέβλεπε ότι ο καπιταλισμός θα γίνει παγκόσμιος, και ότι οι ανισότητες θα ενταθούν σε μέγιστο βαθμό».

ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ - 25 2007f Aug 2007

Έχετε μπροστά σας ένα βιβλίο φωτογραφιών, ένα άλμπουμ, που παρουσιάζει τις ομορφιές της Κύπρου – ελεύθερης και κατεχόμενης. Οι 500 φωτογραφίες είναι η επίμονη δουλειά αρκετών χρόνων και η δύσκολη επιλογή από 10000 και πλέον εικόνων που τράβηξα, περιδιαβάζοντας και τις δυο πλευρές της Κύπρου, πολλές φορές σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

ΕΟΚΕ - Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο εξέδωσε ο συνάδελφος, οικονομολόγος και Υπεύθυνος του Γραφείου Ερευνών και Μελετών της ΠΕΟ, Ανδρέας Παυλικκάς, το οποίο ήδη κυκλοφορεί. Θέμα της έκδοσης είναι και αυτή τη φορά η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.).

Περισσότερα


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Διαβάζοντας το εξαιρετικό και ξεχωριστό βιβλίο του Χάουαρντ Ζιν «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» θυμήθηκα τους κακούς ινδιάνους των παιδικών μας χρόνων και το ιππικό που πάντα τους νικούσε, τις νερόβραστες ταινίες και σήριαλ για το «αμερικάνικο όνειρο»,

Περισσότερα


ΑΝΤΡΕ ΖΙΝΤ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το βιβλίο αυτό που γράφτηκε το 1936 από τον γνωστό νομπελίστα συγγραφέα Αντρέ Ζιντ, μας δίνει μια συγkλονιστική μαρτυρία για ένα καθεστώς που είχε θεωρηθεί ότι εκφράζει το σοσιαλιστικό ιδεώδες. Ο συγγραφέας ταξείδεψε στη Σοβιετική ¨Ενωση και επέστεψε απαγοητευμένος από τις επώδυνες αλήθειες που ανακάλυψε εκεί.

Περισσότερα


ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ

Μετά την έκδοση του άλμπουμ «Μέθεξη στην Εναλία Γη» στο οποίο υπάρχουν γύρω στις 500 φωτογραφίες από την Κύπρο – ελεύθερη και κατεχόμενη - έχετε τώρα μπροστά σας ένα νέο άλμπουμ με επίσης 500 φωτογραφίες που λήφθηκαν ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Περισσότερα


ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

«Τίθεται ένα ενοχλητικό αλλά σημαντικό ερώτημα για τους ιδεολόγους της ελεύθερης αγοράς; Είναι «πραγματικά πιστοί» που οδηγούνται από την ιδεολογία και την πίστη τους ότι οι ελεύθερες αγορές θα θεραπεύσουν την υποανάπτυξη, όπως τόσο συχνά μας διαβεβαιώνουν ή μήπως οι ιδέες και οι θεωρίες χρησιμοποιούνται συχνά

Περισσότερα


10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Η επέτειος των 10 χρόνων της κυκλοφορίας του ευρώ, βρίσκει το νόμισμα και τις χώρες που το χρησιμοποιούν σε μια κατάσταση κρίσης που απειλεί ακόμα και την ύπαρξη του. Το ευρώ χρησιμοποιείται σήμερα στις καθημερινές συναλλαγές 332 εκατ. ευρωπαίων, ενώ επιπλέον 175 εκατ. άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο

Περισσότερα


ΛΙΡΑ Η ΕΥΡΩ - ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup (16.3.2013 και 25.3.2013) για το κλείσιμο της Λαϊκής και το κούρεμα των καταθέσεων έχουν αυξηθεί οι φωνές για λύση εκτός Τρόϊκα, έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη Λίρα.

Περισσότερα


Ο ΜΑΡΞ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Δεν έτυχε να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση «Ο Μαρξ στο Σόχο» που παρουσιάστηκε στην Κύπρο πριν 2 μήνες περίπου. Επειδή όμως είχα ακούσει πολλά θετικά σχόλια γι’ αυτήν, τόσο για την εμφάνιση και το μονόλογο του εξαίσιου ηθοποιού

Περισσότερα


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Περισσότερα


  [ 1 ]   

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

» ΓΝΩΜΙΚΑ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

» ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

» ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

» ΝΕΑ

» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ